Banankage

125 gram margarine eller smør

125 gram melis – evt. lidt mindre, hvis der tilsættes brun farin
2 æg
125 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 gram bananer uden skræl (de skal helst være godt modne, eller kan et par minutter i ovnen sikkert gøre underværker)
1 spsk. citronsaft
evt. lidt brun farin Рhvilket giver en lidt anderledes smag, men s̴ skal der tages noget af sukkeret fra.
evt. en sjat rom. Rom og bananer er som regel en ganske god blanding.
evt. chokolade til glasur.

Rørt dej: Ingredienserne røres sammen i den nævnte rækkefølge (eller kastes i en ond foodprocessor). Sukkeret røres sammen med det bløde fedtstof til massen er hvid og skummende. Rør æggene i, et ad gangen. Hvert æg bør indarbejdes godt i dejen, før det næste tilsættes. Sigt mel og bagepulver i massen, rør rundt indtil en homogen dej forefindes.

Bananen dryppes med citronsaft, moses med en gaffel inden den røres i dejen.

Dejen kan bages i en smørsmurt, melstrøet springform 25 min. ved 200 grader eller i en sandkageform 45 min. ved 185 grader.

Lad kagen hvile 5-10 min. i formen efter den er taget ud af ovnen.

Kagen kan pyntes med bananskiver, der glaseres med citronglasur eller med smeltet chokolade.

Comments are closed.