600 gram mel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt nellike
2 tsk. hjortetakssalt
1 tsk. stødt ingefær
30 gram potaske (røres ud i vand)
200 gram smeltet smør eller margarine
500 gram honning
2 æg
OBS: Nybegyndere bør måske nøjes med den halve portion.
Hæld de tørre ingredienser i en skål.
Smelt smør/margarine – kom honningen deri nÃ¥r fedtstoffet er smeltet.
Bland den udrørte potaske i skålen sammen med æg efterfulgt af honning/fedtstofblandingen. Det hele skal æltes sammen til en homogen masse, lad det blot forblive i skålen, da dejen er rimelig tynd på dette tidspunkt.
Ingen panik, ikke mere mel i – det ordner sig, nÃ¥r fedtstoffet sætter sig.
Lad dejen stå koldt et par dage så smagen kan gennemtrænge.
Dejen rulles ud i ca. 1 cm tykkelse. Forme kan bruges til at trykke kager ud, men man kan også forsøge sig ud i frihånd.
Kagerne lægges pÃ¥ en smurt bageplade – brug evt. bagepapir i stedet. Kagerne vil hæve lidt under bagningen og vil iøvrigt ogsÃ¥ løbe lidt ud, sÃ¥ hold et par centimeters afstand imellem dem.
Pladen stilles i en 200 graders varm ovn, hvori kagerne bages i ca. 10 minutter.
Kagerne kan pyntes med chokolade eller hvid glasur (1 æggehvide, 150 gram flormelis, 4 dråber eddike piskes sammen) kan sprøjtes på, når hjerterne er afkølet og tørre.
Man behøver naturligvis ikke pynte kagerne, men jeg syntes, at de er mere saftige – i længere tid – med en skal af chokolade… og sÃ¥ smager det jo godt :o)
Når glasuren er tør pakkes kagerne lufttæt.