Kirk møder Oliver

Nikolaj Kirk møder Jamie Oliver i mit køkken – ja, dvs. det gør de jo rent faktisk ikke, men lidt inspiration fra de to herrer er jo ikke at foragte.

Kartofler – asparges ca. 1 1/2 kg
4 gulerødder
Peberfrugt: rød og grøn
3 løg
1 helt hvidløg
Rosmarin
Timian
Grønne asparges
16 strimler bacon (eller mere)
2 svinemørbrad (ca. 750 g)
Evt. balsamico, soya, tabasco, paprika .. hva’ du nu lige selv føler for

Skræl kartoflerne, læg dem i en smurt bradepande, drys med salt, peber, paprika. Pil et par kviste frisk timian ud over fadet. 3 skrællede kvartede – og derpÃ¥ halvere den anden led – gulerødder hældes ved. LigesÃ¥ med 2 kvaterede løg og et helt hvidløg minus 3 fed (som bruges senere), 2-4 kinder af peberfrugt (1 rød 1 grøn). Smid noget rosmarin efter. Steges i ovnen ved ca. 220 grader i 20 minutter, pærres til og steger videre i 10-20 minutter – pær af og til og check, at det hele er færdigt inden servering – der kan gÃ¥ op til 40 minutter.

Asparges skylles og knækkes ved det naturlige bristepunkt. 6-7 asparges med en rosmarinkvist omvikles med 2 stykker bacon, krydres med salt og peber. Skvaskes let med olie samt evt. citronsaft og steges ca 25 minutter i ovnen.

Fjern sølvsenen fra svinemørbraden(e). Som derefter krydres med salt, peber, de 3 tilbageværende hvidløgsfed – most – og nogle rosmarinskviste, der ogsÃ¥ er most eller hakkede. Brug nu de resterende bacon strimler til at lave en bandage til mørbraden. Steg denne pÃ¥ alle sider pÃ¥ en pande eller i ovnen til den er netop gennemstegt.

Til sovsen bruges resten ca. :o)
1 finthakket løg, 1 finthakket gulerod, resten af peberfrugten kommes i varm olie, og steger sammen med salt og peber et stykke tid. DerpÃ¥ hældes en sjat rødvin. Lad det stÃ¥ et stykke tid. Hæld en sjat balsamico og lidt soya i. Kog det ind et par minutter eller 5. Tilsæt mælk – lad det koge videre ind. Smag til med salt, peber, (citron)syre, sødme – f.eks. ribsgele. Jævn sovsen, hvis den trænger til det – blend den evt. og mos den igennem en si. Tilsæt evt. noget af stegeskyen fra mørbraden.

Comments are closed.